Lezing over Indië in liedjes tijdens najaarsbijeenkomst Museum Nijkerk

Van: maandag 14 november om 19:30

Bert Paasman houdt lezing over Indië in liedjes

Maandagavond 14 november houdt Stichting Oud Nijkerk haar najaarsbijeenkomst. Bert Paasman geeft die avond een lezing over Indië in liedjes. Bert Paasman is emeritus-hoogleraar ‘Koloniale en postkoloniale cultuur- en literatuurgeschiedenis’ aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).
De hele geschiedenis van Nederlands-Indië en het latere Indisch-Nederland komt in vogelvlucht voorbij aan de hand van liedjes, vanaf de VOC-tijd tot liedjes van Indische Nederlanders. De liedjes worden ten gehore gebracht en verlevendigd met foto’s over de Indische geschiedenis.
Na de pauze laat voorzitter Jan Cozijnsen beelden zien van het oude Nijkerk.
Locatie: De Schakel, Oranjelaan 10, aanvang 19.30 uur. Toegang: € 5,– p.p. inclusief koffie, gratis toegang voor Vrienden van Museum Nijkerk.

Locatie Nijkerk Centrum
Adres Oranjelaan 10 3862 CX
Telefoon 0332457005
Email [email protected]