Lezing Johannes van den Bosch, idealist of opportunist?

Van: woensdag 18 januari om 19:30

Johannes van den Bosch: idealist of opportunist?
Lezing Henk de Graaf in Museum Nijkerk

Op woensdagavond 18 januari 2023 geeft Henk de Graaf een lezing in Museum Nijkerk over het leven en werk van Johannes van den Bosch, de bedenker van o.a. de ‘Maatschappij van Weldadigheid’ in Nederland en het ‘Cultuurstelsel’ in Nederlands-Indië. Beide systemen hadden grote gevolgen voor de lokale bevolking. Van den Bosch was adviseur voor koning Willem I. In 1830 ging Van den Bosch naar Nederlands-Indië om het idee van het Cultuurstelsel vorm en inhoud te geven. Het was zijn tweede verblijf in Indië, nadat hij ook al in Suriname had gewerkt.
Henk de Graaf vertelt over de drijfveren van deze man die het zou schoppen tot minister van Koloniën en minister van Staat.

U bent van harte welkom in Museum Nijkerk op woensdagavond 18 januari 2023, aanvang van de lezing is 19.30 uur. Het museum is open vanaf 19.00 uur. Een kaartje kost € 5,00 p.p. en is te koop in het museum of te bestellen via [email protected] De prijs is inclusief koffie of thee en bezichtiging van de expositie ‘Nijkerk en Nederlands-Indië’. De expositie is te zien t/m maart 2023.

Locatie Nijkerk Centrum
Adres venestraat 16 3861 BX Nijkerk
Telefoon 332457005
Email [email protected]