Lezing en film ‘The Cleaners’

Van: donderdag 22 november om 19:00

Verzorgd door VUN

Een fantastische en bijzonder actuele film over hoe de sociale media de wereld aan het stukmaken is. Of is dat overdreven? Social Media goed of slecht, voor beide kanten valt een pleidooi te houden. The Cleaners laat zien hoe social media van invloed is op de samenleving.

Korte introductie lezing:
Mark van Horik van ProteQtor – een Next-Gen IT security bedrijf – zal deze avond u meenemen langs de voor en tegens van social media, uw privacy op het www en de invloed van sociale media ons als maatschappij.

Sociale media is in een korte tijd een vast onderdeel van onze maatschappij geworden. Is de invloed positief/negatief of een beetje van beide? Maar de moderators van Facebook hebben een loodzware taak met de afschuwelijk dingen die ze zien wel of niet online te zetten. En zou dit soort censuur wel plaats mogen vinden (meningsuiting) of is dit juist nodig. Hoe kan je zelf zorgen voor een veilige aangename sociale omgeving voor jezelf.

Mark belicht het verhaal social media van diverse kanten en invalshoeken zodat u na afloop zelf uw eigen mening kunt vormen.

Kort over de film:
Twee jonge Duitse filmmakers slagen er in om toegang te krijgen tot een van de beter bewaakte geheimen van Facebook. Het is het begin van een documentaire als een thriller, die steeds dieper graaft in de achterkant van de sociale media en laat zien hoe deze onze wereld vervormt en aantast.

Voor het eerst krijgen we inzicht in waarom bepaalde beelden wel of niet gezien mogen worden. Maar ook hoe de gebruikte algoritmes verontwaardiging pushen. Langzaam wordt duidelijk hoe Facebook een soort moderne versie van George Orwell’s 1984 is geworden.

Zeker in landen waar internet synoniem is met Facebook, zijn de gevolgen vernietigend. Veel beter getimed kan een film bijna niet zijn. De uitwassen van de sociale media zijn bijna dagelijks nieuws. Deze film geeft inzage in hoe diep verweven de negatieve gevolgen zijn met het wezen van wat de sociale media zijn. En dus ook dat er geen eenvoudige oplossingen zijn. Het is niet voor niets dat iedereen die deze film ziet, daar meteen over wil praten en discussiëren.

Bijzonder actuele film!

Bekijk de trailer

Kaartverkoop

Kaarten voor de film + lezing:  €15,00
Kaarten voor de film: €7,50
Kaarten zijn hier online te bestellen of te koop bij de bibliotheek in Nijkerk/Hoevelaken.

Lezing 19.00 uur (inloop vanaf 18:45 uur),
Film 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur).

Locatie Nijkerk
Adres Frieswijkstraat 99 Nijkerk