Lezing door Nechamah Mayer-Hirsch “Alleen de poes was blij” en andere verhalen over joods Nijkerk

Van: donderdag 09 mei om 19:30
Tot: donderdag 09 mei om 21:30

Op 9 mei neemt Nechamah Mayer-Hirsch ons mee naar het vooroorlogse joods Nijkerk.

Nechamah is er verder in gedoken en kwam zo ook meer te weten over haar familiegeschiedenis.

De joodse gemeente van Nijkerk stond voor de oorlog bekend als zeer vroom. In meerdere verhalen komt dat terug. Na de oorlog kwamen slechts weinigen terug, en ze werden niet altijd met open armen ontvangen. ‘Alleen de poes was blij dat we terugkwamen,’ was hoe dat gevoeld werd door de overlevenden van Nechamahs familie.

De joodse gemeenschap van Nijkerk, komt deze avond door de persoonlijke verteltrant boeiend tot leven.

Datum:
donderdag 9 mei 2019, 19:30 tot 21:30

Locatie:
Frieswijkstraat 99
Bibliotheek Nijkerk
Nijkerk

Prijs:

Kaarten vooraf verkrijgbaar via www.vu-nijkerk.nl

Inlopen op de avond zelf is mogelijk (betaling per pin)

LocatieNijkerk
Telefoon0622372119