Lezing: ‘Digitale Erfenis’ door Sander van der Meer

Van: woensdag 20 februari om 20:00
Tot: woensdag 20 februari om 22:00

Heeft u een mobiele telefoon of gebruikt u internet? Dan heeft u nu al een ‘digitale ‘erfenis’. Maar wat blijft er on- en offline achter als je komt te overlijden en wat is daarvoor eigenlijk wettelijk geregeld?

Hoe ga je als nabestaande om met onbekende gebruikersnamen en wachtwoorden van jouw dierbare, noodzakelijk voor de afwikkeling van zaken of toegang tot gegevens in de cloud? Moet je dan alles vooraf vastleggen en wat kunnen daar de nadelen van zijn? En hoe voorkom je identiteitsfraude als iemand is overleden?

Bij Bibliotheek Nijkerk komen deze avond herkenbare praktijkvoorbeelden aan bod, handige tips voor nabestaanden en mogelijkheden om (nu al) zelf dierbare data veilig te stellen en alle mogelijkheden van de grootste opzegdienst: i-Finish.

De presentatie wordt verzorgd door Sander van der Meer. Met zijn achtergrond als digitaal rechercheur bij de politie en eigenaar van het bedrijf Digitale Nazorg is Sander geregeld te horen en te zien op radio, TV, online en in kranten en vakbladen om te vertellen over de (on)mogelijkheden bij de digitale erfenis, online nalatenschap en dierbare data.

Kosten: €5,00, opgeven kan hier.

LocatieNijkerk
AdresFrieswijkstraat 99 Nijkerk