Landelijk Atelierweekend

Van: zaterdag 16 november om 00:00
Tot: zondag 17 november om 00:00

Tijdens de Nationale Kunstweek vindt op 16 en 17 november het Landelijk Atelierweekend plaats.

Honderden beeldend kunstenaars in heel Nederland openen hun deuren voor het publiek, waardoor belangstellenden een uniek kijkje achter de schermen krijgen bij het creëren van kunstwerken.

Kunstliefhebbers vinden op Landelijkatelierweekend.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens het Landelijk Atelierweekend te bezoeken zijn.
Dit evenement wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Stichting Kunstweek en het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste atelierweekend van Nederland.
TeravanDijkhuizen.nl

Al een aantal jaren doe ik mee met Atelierrroute Nijkerk en geniet van het open huis gebeuren, waar interesse en persoonlijke aandacht elkaar ontmoeten.
Ook geef ik schilderlessen bij KunstCentrum “de Brink” in Nijkerk.
Het delen van kennis, de gesprekken met de cursisten en het meedenken bij het ontstaan van werk is boeiend.
Mijn werk is een impressie van wat ik buiten in de natuur zie en ervaar.
De keuze van de onderwerpen is een proces wat ontstaat en veranderd door jaargetijden en beleving en daardoor de ruimte en rust krijgen om te worden wat het mag zijn.

EriKunst.nl

EriKunst.nl is de naam van mijn hobby bedrijfje en technische kunst noem ik de sculptuur kunst die ik maak. Laskunst is vaak van oude auto-onderdelen die er onbedoeld mooi uit zien, een combinatie van die onderdelen vormt een echt kunstwerk. Draadkunst van koperdraad moet het hebben van de inzicht en skills van de kunstenaar. Soms geeft het namaken van een foto afbeelding het gewenste effect maar vaak is een eenvoudig lijnenspel al voldoende om een prachtig beeld te geven. Met hout mag ik ook graag werken, het is een fijn materiaal. Sinds er een leernaaimachine in huis staat ben ik daar ook regelmatig mee in de weer.

Na twee keer met de Nijkerkse Atelierroute mee te hebben gedaan is het een uitdaging voor mij om nu ook met het Landelijk Atelierweekend de deur open te zetten.

LocatieNijkerk
Websitehttp://www.landelijkatelierweekend.nl