Kunstlezing: Utrecht, Caravaggio en Europa

Van: maandag 18 februari om 19:30
Tot: maandag 18 februari om 21:30

Kunsthistorica Diana Kostman verteld over de tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa (15 december 2018 t/m 24 maart 2019, Centraal Museum in Utrect).

Caravaggio was een van de grote barokkunstenaars. Hij stond bekend om zijn aanstootgevende schilderijen waarmee hij vooral de werkelijkheid wilde laten zien. De tegenstelling tussen schoonheid en lelijkheid was ook een geliefd thema bij Caravaggio.

De Utrechters waren niet de enige kunstenaars die de reis naar Rome maakten. Vanuit heel Europa trokken vele kunstenaars hier naar toe. In de tentoonstelling zijn de verschillen en overeenkomsten tussen deze kunstenaars te zien. De lezing is de

Datum:
maandag 18 februari 2019, 19:30 tot 21:30

Locatie:
Frieswijkstraat 99
Bibliotheek Nijkerk
Nijkerk

Prijs:
€ 12,50 p.p.

Kaarten vooraf verkrijgbaar via www.vu-nijkerk.nl.

Inlopen op de avond zelf is mogelijk (betaling per pin)

LocatieNijkerk
Telefoon0622372119