Kunstbus Nijkerk: Samen naar interessante, mooie of ontroerende culturele evenementen

Van: maandag 19 augustus om 00:00
Tot: zaterdag 31 augustus om 00:00

Kunstbus Nijkerk rijdt ieder seizoen naar interessante, mooie of ontroerende culturele evenementen. Vijftigplussers uit Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk kunnen zich hiervoor aanmelden. Het seizoen loopt van oktober tot en met april. U kunt kiezen uit vier verschillende voorstellingen. De ene keer gaan we naar een toneelstuk, ballet of musical, de andere keer naar een concert, opera, museum of een stad met bezienswaardigheden. De prijzen variëren van € 40 tot € 100. Alles wordt voor u geregeld: vervoer, toegangskaarten, fooi voor de chauffeur en een lunch als dat bij een evenement is inbegrepen. Er gaan altijd twee leden van het Kunstbus team mee als begeleiders. Rollators en opvouwbare rolstoelen kunnen met de bus mee. Wij vragen rolstoelgebruikers om zelf voor een begeleider te zorgen die u de bus in/uit helpt en de rolstoel duwt. U kunt opstappen in Nijkerk en Hoevelaken.

Kunstbus Nijkerk wordt georganiseerd door vrijwilligers en kan daarom culturele evenementen tegen kostprijs aanbieden voor vijftigplussers in de gemeente Nijkerk.

Aanmelden kan t/m 31 augustus 2019. Programmablad en aanmeldingsformulier zijn te vinden op uvv-nijkerk.nl/activiteiten/kunstbus/

Hieronder leest u meer over de komende evenementen:

Musical Anastasia

Op 6 november 2019 gaat Kunstbus Nijkerk naar het Circustheater Scheveningen, waar de Nederlandse versie van de Broadway musical Anastasia wordt opgevoerd. Het verhaal gaat over het weeskind Anya dat zich niets van vroeger kan herinneren en geen idee heeft wie ze is. Haar zoektocht naar haar identiteit voert haar langs vorstelijke paleizen en door het romantische Parijs van 1920. Is zij Anastasia, de dochter van de vermoorde Russische tsaar Nicolaas Romanov? De musical zit vol heerlijke muziek, oogverblindende decors en schitterende kostuums.

Concert Kerst met Beethovens 9e

Op 20 december 2019 rijdt Kunstbus Nijkerk naar het Atrium in Den Haag, waar het Sinfonia orkest een Christmas Carol Medley ten gehore brengt, gevolgd door Symfonie nr. 38 van Mozart, ook wel de Praagse genoemd. Hoogtepunt van de avond vormt Beethovens Symfonie nr. 9, waarin de componist zijn idealen over vrede tot klinken brengt. Naast het Sinfonia orkest luisteren de bezoekers naar het Octopus Symfonisch Koor uit Vlaanderen en laureaten van het Internationaal Vocalisten Concours. Een mooie manier om de kerstperiode in te luiden.

Ballet Giselle

Op 26 februari 2020 gaat Kunstbus Nijkerk naar het ballet Giselle, uitgevoerd door het Nationale Ballet in Amsterdam. Giselle is een jong boerenmeisje dat verliefd wordt op Albrecht. Albrecht is eigenlijk een heer van adel, maar hij komt vermomd als een boer. Als zij daar achter komt, breekt Giselles hart en doodt zij zichzelf. Na haar dood wordt zij een van de Wili’s; geesten van vrouwen die wraak nemen op de mannen die hen bedrogen hebben. Ook Albrecht wordt in de val van de Wili’s gelokt.

Opera De Parelvissers

Op 18 maart 2020 rijdt Kunstbus Nijkerk naar de Stadsschouwburg Nijmegen waar Staatsopera van Tatarstan de wereldberoemde opera De Parelvissers van Georges Bizet uitvoert. Het verhaal speelt zich af op het eiland Ceylon. De parelvissers Nadir en Zurga zijn beiden verliefd op het meisje Leïla. Ze spreken af dat zij hun vriendschap niet kapot laten gaan om de liefde van een vrouw. Ze verliezen Leïla uit het oog. Jaren later komt zij terug als priesteres. Nadir herkent haar en maakt haar het hof. De twee worden betrapt. Hoe dat afloopt … Topsolisten, een groot orkest en prachtige decors en kostuums dragen bij aan een onvergetelijke avond.

LocatieBuitengebied
AdresFrieswijkstraat 97 Nijkerk