Joodse muziek bij zaterdagmiddagmuziek in De Fontein

Datum en tijd

Van: zaterdag 08 februari om 16:00

Beschrijving

Joodse muziek in De Fontein

Op zaterdagmiddag 8 februari 2020 wordt er bijzonder mooie Joodse muziek uitgevoerd in De Fontein te Nijkerk.
Het concert wordt verzorgd door organist en pianist Jan Peter Teeuw, Peter Koetsveld klarinet en violiste Alisa van Dijk als 2e concert in de zaterdagmiddagmuziek serie.
Er klinkt muziek van beroemde Joodse componisten ook zal er schitterende muziek klinken voor klarinet, vleugel en orgel solo, maar uiteraard zullen zij ook samen de muziek tot leven brengen. De akoestisch mooie ruimte is uitermate geschikt voor Joodse muziek. Alisa, Jan Peter en Peter hebben veel affiniteit met Joodse muziek. Ze concerteren regelmatig met elkaar.
Alisa en Peter studeerden allebei aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en zijn beiden werkzaam als uitvoerend musicus. In april 2018 mocht Alisa in Dordrecht als soliste optreden bij de Yad Vashem herdenking. Peter speelde eerste klarinet in het Hineni Symfonieorkest.
Jan Peter is naast organist en pianist werkzaam als componist en dirigent.
Het concert in de kerk aan de ds Kuypersstraat 2 begint om 16.00uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs € 8,00 incl. een consumptie. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.
Na afloop van het concert is er koffie, thee of een frisdrankje.

Peter Koetsveld (1961) studeerde klarinet aan het conservatorium in Den Haag. Van 1987 tot 1990 was hij eerste klarinettist van het Cape Town Symphony Orchestra in Kaapstad (Zuid-Afrika). Op dit moment is hij dirigent van diverse koren. Peter speelde eerste klarinet in het New English Orchestra en in het Hineni Symfonieorkest. Hij is oprichter van het Kurios Klarinetkwartet, dat regelmatig succesvol optreedt. Hij toerde ook met de populaire band Sela. Met het ensemble Take Five speelt Peter meer populaire muziek. Als regelmatige gastspeler is hij te zien op televisie, ook als improvisator. Peter werkzaam als klarinetdocent en zangcoach.
Jan Peter Teeuw (5-7-1987) studeerde orgel bij Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Op zijn veertiende werd Jan Peter organist in Rotterdam (Sonneburgh). Op dit moment is hij organist in Ridderkerk (Singelkerk en Wilhelminakerk). Jan Peter werkt veelvuldig mee aan concerten, als koorbegeleider (op orgel en piano) en als solist. Bij een aantal koren is hij vaste begeleider. Hij schrijft en arrangeert veel muziek voor allerlei bezettingen. Diverse orgelbewerkingen zijn uitgegeven bij uitgeverij Cantique, uitgeverij Willemsen en Dr. J. Butz Verlag (D). Instrumentale muziek verscheen bij uitgeverij Cantique en bij Animato Music Productions. Koormuziek werd gepubliceerd bij Promusic. Zijn muziek wordt regelmatig door andere musici uitgevoerd op concerten en opgenomen op CD en DVD. In 2017 publiceerde Jan Peter een nieuw kerstoratorium, ‘De belofte vervuld’ voor koor, orgel, piano, trompetten, fluit en hobo. Hij werkte mee aan vele CD-opnamen, waaronder drie solo-CD’s, opgenomen in Ridderkerk-Bolnes (2007), Leeuwarden (2009) en Purmerend (2013). Met Marien Stouten maakte hij twee vierhandige CD’s, opgenomen in Recklinghausen (2010) en Dudelange (2012). Instrumentale CD’s maakte hij met o.a. Leon Koppelman, Kees Alers, Corné van der Giessen en de groep Take Five. Hij is dirigent van Chr. Koor ‘Rejoice’ (Ridderkerk), Chr. Gem. Koor ‘Sursum Corda’ (Stolwijk), het Korendijks Mannenkoor (Nieuw-Beijerland) en Grace Ladies Choir (Rotterdam). In het verleden was hij dirigent van Chr. Gem. Koor ‘Maranatha’ (Rotterdam), Chr. Jongerenkoor ‘Deum Fidentes’ (Polsbroek) en Chr. Gem. Koor ‘Canticum’ (Gouderak).
Alisa van Dijk begon haar vioolstudie in Apeldoorn toen ze 7 jaar was. Een paar jaar later verhuisde ze met haar familie naar Canada, waar ze in 2006 haar Bachelor of Music afrondde aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver. Ze studeerde daar onder andere bij Paul Kling. Ze nam ook deel aan een aantal gerenommeerde masterclasses, zoals het Banff International Festival, het Orford Arts Centre en het Mozarteum in Salzburg. Alisa heeft veel ervaring opgedaan als uitvoerend musicus in solo- en kamermuziekrecitals en in orkestverband, zowel in Canada als in Nederland. In 2012 keerde Alisa terug naar Nederland om viool te studeren bij Ilona Sie Dhian Ho. In 2014 behaalde ze haar uitvoerend musicus diploma aan het Prins Claus Conservatorium. De laatste jaren treedt ze ook op als zangeres. Behalve uitvoerend musicus is Alisa ook viooldocent. Tevens heeft ze de Master Muziek Pedagogiek afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij viool en zang studeerde, o.a. met Liesbeth Ackermans (viool), en Kees-Jan de Koning (zang). Alisa heeft sinds 2015 een eigen succesvolle concertserie in de Trinitatiskapel te Dordrecht. In 2018 heeft zij een landelijke tournee gemaakt met de bekende beiaardier Boudewijn Zwart uit Nijkerkerveen.

Contact

Locatie Nijkerk
Adres Dominee Kuypersstraat 2 Nijkerk
Email [email protected]

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login