Jonge Fransman komt terug

Datum en tijd

Van: dinsdag 28 juli om 20:00
Tot: dinsdag 28 juli om 21:00

Beschrijving

Quentin Leriche, de beiaardier, die in de serie Zomeravondconcerten van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging de vierde avond speelt, komt uit Frankrijk.

Hoewel hij nog jong is [25 jaar] komt hij op herhaling : 11 jaar geleden bespeelde hij “als jong broekie” de Nijkerkse klokken ook al. We zijn reuze benieuwd welke vorderingen¬† de student van toen heeft gemaakt.

Hij heeft een leuk programma opgesteld met een klassiek blokje waarin o.a. het beroemde Te Deum van Charpentier [Eurovisie-tune] klinkt, naast werk van Haydn en Mozart. Daarna trakteert hij de luisteraars op filmmuziek, waarbij Bohemian Rhapsody een regelrechte tophit is. Een Franse beiaardier kan natuurlijk niet zonder chansons uit zijn vaderland komen en dat doet hij dan ook niet. Onder meer strooit hij het lied Milord van de geliefde Edith Piaf over Nijkerk uit. Bij de uitsmijter van zijn concert nodigt hij met een Czardas uit om de benen los te maken. Wellicht een goede compensatie voor de verminderde lichaamsbeweging van velen in deze tijd ?

De luisterplaats bij FIER architecten aan de Nieuwstraat is weer open. Mocht het koud zijn of regenen, dan blijft het hek van de luisterplaats dicht ; dan kan de vereiste 1,5 meter niet worden aangehouden.

Na afloop zijn de luisteraars, ook die rond de toren hebben geluisterd, hartelijk uitgenodigd om onderaan de toren Quentin met applaus te bedanken voor zijn spel. Er is ruimte genoeg op dit op gepaste afstand te doen.

Contact

Locatie Nijkerk Centrum
Adres Wouter Blomstraat 2 Nijkerkerveen
Telefoon 0649894733
Email [email protected]
Website https://nijkv.nl

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login