Jarige, jonge beiaard speelt 2e Meideun

Van: dinsdag 18 mei om 19:00
Tot: dinsdag 18 mei om 20:00

Op de dag dat hij 24 jaar wordt komt Maurits Bunt uit Klarenbeek het publiek in Nijkerk trakteren op welluidende klanken vanuit de toren van de Grote Kerk.
Hij is van veel muzikale markten thuis, dat blijkt uit de opbouw van zijn programma, een greep eruit :
Met ”Komm Heiliger Geist” van Buxtehude grijpt Maurits vooruit op het komende Pinksterfeest. In “Bist du bei mir” , komt de innige band van een stervende met zijn geliefde bij zich tot uitdrukking, geliefde troostmuziek, toepasselijk bij eenzaamheid. De Franse suite van Bach bevat 6 dansvormen die in de 18e eeuw in zwang waren bij vorsten en gegoede burgerij. Ook de sonate die Haydn schreef voor piano klonk in die kringen ; muzikaal genot van de bovenste plank. Beiaard-student Bunt, die al is opgeleid tot organist, laat de luisteraars uiteraard ook genieten van virtuoze en afwisselende werken van zijn hoofd – instrument, het orgel.
De luisterplaats is nog dicht, maar rond de toren is veel plaats om goed te kunnen luisteren.

Locatie Nijkerk Centrum
Adres Holkerstraat 1 Nijkerk
Telefoon 649894730
Email [email protected]