Jan Brokken over De rechtvaardigen

Datum en tijd

Van: dinsdag 26 maart om 20:00
Tot: dinsdag 26 maart om 22:00

Beschrijving

Boekenweek 2019. Op uitnodiging van Boekhandel Roodbeen en in samenwerking met de Bibliotheek Nijkerk geeft Jan Brokken op dinsdag 26 maart een lezing over zijn jongste boek De rechtvaardigen in Nijkerk.

Over het boek
Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte de Nederlandse consul in Kaunas, de directeur van Philips Litouwen Jan Zwartendijk, een manier om duizenden Joodse vluchtelingen het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden ze met de Trans Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden de oorlog. Het verhaal van Jan Zwartendijk is even verheffend als heldhaftig. In de korte tijd dat hij er de gelegenheid toe had schreef hij duizenden visa uit. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van enkele ontkomen Joden in een meeslepend epos. 

De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment. Een combinatie van Baltische zielen en De vergelding. Een onthutsend non-fictieboek waaraan jarenlange en wereldwijde research ten grondslag ligt. Een boek dat tot Kamervragen leidde en tot een excuus van de minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok aan de familie Zwartendijk.

Steven Spielberg: ‘Als ik het verhaal van Jan Zwartendijk eerder had gekend, had ik het verfilmd.’ Bill Clinton: ‘He filled desperate lives with hope during a period of great darkness, and his actions will remain a beacon of decency and righteousness for generations to come.’

Jan Brokken signeert in de pauze.

Datum: 26 maart
aanvang: 20.00 uur
plaats: Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99, 3861 BK Nijkerk
Kaarten, reserveren, organisatie: www.bibliotheeknijkerk.nl of bij boekhandel Roodbeen.

Contact

LocatieNijkerk Centrum
AdresFrieswijkstraat 99 Nijkerk
Telefoon0332452712
Emailinfo@boekhandelroodbeen.nl
Websitehttps://nijkerk-hoevelaken.op-shop.nl/475/interview-met-schrijver-jan-brokken/26-03-2019

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2019 All rights reserved | Webdesign Perron18 Nijkerk Privacybeleid | Sitemap | Login