Historische Lezing: De Nijkerkse kant van de Puttense Razzia

Van: vrijdag 01 oktober om 19:30
Tot: vrijdag 01 oktober om 21:30

“In het dorp Putten in Gelderland werd op 1 oktober 1944 door de Duitse bezetters een razzia uitgevoerd, waarbij het grootste deel van de mannelijke beroepsbevolking werd afgevoerd naar diverse concentratiekampen. In totaal kwamen 552 mannen om het leven”

Exact 77 jaar later staan we samen stil bij onze vrijheid  aan de hand van Nijkerkse gebeurtenissen rondom de Puttense Razzia.

Anton van Renssen beschikt over enkele unieke bronnen die het Nijkerkse verhaal van de Puttense Razzia vertelt: Een interview met de laatste gijzelaar in het Nijkerkse stadhuis, het dagboek van burgemeester Bruins Slot en ook het dagboek van zijn dochter.

Wanneer?

Datum: 01 oktober 2021

Tijd : 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Locatie: Theater de Breede Beek, te Nijkerk