Historische brandblusboot De Weer

Van: zaterdag 07 september om 11:00
Tot: zaterdag 07 september om 17:00

De historische brandblusboot De Weer (1957) uit Zaandam komt naar de Nijkerkse Sleepbootdagen!
Op zaterdag 7 september 2019 arriveert de blusboot ‘s morgens in de havenkom.

De blusboot is vrij toegankelijk, aan boord worden rondleidingen gegeven. Als de situatie het toelaat, in verband met de activiteiten op de kade, wordt er ook gespoten.

Blusboot De Weer is 17.50 mtr. lang en 4.30 mtr. breed, heeft een diepgang van 1.10 mtr. en een hoogte boven de waterlijn van 2.40 mtr.. Er staan twee Kromhout dieselmotoren in met ieder een vermogen van 140 pk en een gesloten koelsysteem. Er zijn twee pompen met een vermogen van elk 6000 liter p/min bij 8 atmosfeer druk.

De boot heeft een geringe hoogte in verband met de doorvaart onder de bruggen over de Zaan. De diepgang mocht niet te groot zijn in verband met de ondiepte van de vaarten en sloten.

Op 4 oktober 2015 werd de blusboot uit de vaart genomen. De blusboot heeft de status van Varend Erfgoed.

LocatieNijkerk
AdresHavenstraat, 53 Nijkerk