Groei&Bloei diapresentatie “Montenegro” door Henny van der Wilt

Datum en tijd

Van: donderdag 09 januari om 19:30
Tot: donderdag 09 januari om 21:30

Beschrijving

Donderdagavond 9 januari a.s. komt Henny van der Wilt voor Groei&Bloei Afdeling Nijkerk/Hoevelaken naar de zaal van “De Pol”. Zij zal op boeiende en geestige wijze vertellen over haar pittige wandeltochten door de ruige gebergten van het Balkanland Montenegro.

Henny van der Wilt is al bijna 25 jaar tuinbazin van kasteel Sypesteyn en inmiddels landelijk bekend met haar bijzondere reispresentaties bij Groei&Bloei.

Montenegro betekent ”zwarte berg” en dankt deze naam aan de zwarte uitstraling door de Pinuswouden. De wandeltochten van de tuinbazin voeren langs de baai van Kotor, bekend om zijn oude stadjes die op de Unesco werelderfgoedlijst staan. Veel toeristen bezoeken deze culturele stadjes. In het Domitorgebergte met wel 23 toppen hoger dan 2000 meter is het genieten van het fraaie uitzicht vanaf de 2520 meter hoge Bobotov Kuk. Het Orjengebergte kenmerkt zich door kalksteen met diepe kloven. In het Sergijagebergte is het goed rusten in een Servisch orthodox klooster met heerlijke vlierbessenlimonade en Zwetschenpruimen. Het Skadarlake is een enorm meer dat ruimte biedt aan zo’n 280 soorten vogels. De zonsondergang boven het meer is schitterend. Kortom, het wordt een reispresentatie met veel, afwisselend natuurschoon.

Ook niet-leden zijn van harte welkom.

In de pauze is er koffie en thee. Er wordt een loterij gehouden waarmee men leuke prijzen kan winnen. Lootjes zijn voor €0,50 te koop.

Deze avond vindt plaats in verzorgingshuis “De Pol”, Vetkamp 85, Nijkerk.

De avond begint om 19.30 uur, met inloop vanaf 19.15 uur, en zal rond 21.30 uur eindigen.

De entreekosten bedragen €3,00. Voor leden van Groei&Bloei is de entree gratis.

 

Contact

Locatie Nijkerk
Adres Vetkamp 85 Nijkerk
Telefoon 0626348785
Email [email protected]
Website https://nijkerk.groei.nl/home/

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login