Groei & Bloei Lezing ‘The Dutch Wave’

Datum en tijd

Van: donderdag 13 februari om 19:45

Beschrijving

Februari is een uitgelezen periode om plannen te maken voor het nieuwe tuinseizoen. Daarbij kunt u inspiratie opdoen bij de lezing door kweker van speciale planten Coen Jansen.

Al in zijn vroege jeugdjaren had Coen Jansen grote interesse in de natuur. Bij het Zwarte Water waar IJssel en Vecht bij elkaar komen bewonderde hij het Speenkruid en de Kievitsbloem. Later deed hij inspiratie op in de Engelse tuinen Sissinghurst en Great Dixter. Daar zag hij planten die bij ons nog onbekend waren. Die wilde hij gaan kweken!

Voorbeelden in Nederland waren/zijn Hetty Cox, Piet Oudolf, Rob Leopold en Henk Gerritse van de Prionatuinen. Hij maakte van zijn hobby z’n beroep. Al 35 jaar kweekt hij bijzondere planten in de breedste zin van het woord. Daarbij vraagt hij zich af: wat is nieuw, is dat automatisch ook beter dan het al bestaande, en wie houden zich er mee bezig? Ook droogtebestendigheid gaat een grotere rol spelen bij deze zoektocht. Planten die hij graag gebruikt zijn Baptisia en Sanguisorba.

Coen levert ook maatwerk: je kunt een aantal wensen betreffende beplanting bij hem neer leggen, hij zoekt daar andere bijpassende planten bij in de juiste aantallen. Coen zegt “Onze planten lijken zo uit de natuur te komen, maar dan toch net even anders. Toepassing van deze planten wordt vaak “The Dutch Wave” genoemd.

Locatie
Deze lezing vindt plaats in het Aeres MBO, aan de Luxoolseweg 1 in Nijkerk. Aanvang is om 19.45 uur, met inloop vanaf 19.30 uur.
Er is een pauze voor een kopje koffie of thee en de avond eindigt rond 22.00 uur.

Kosten
De toegang is gratis voor G&B leden, niet-leden betalen €3,00. Er zijn lootjes te koop van €0,50 waarmee u leuke prijzen kunt winnen.

Vanaf maart 2020 is er weer Groencafé op de derde zaterdag van de maand in de bibliotheek. U kunt dan terecht voor alle vragen over de natuur, planten en de eigen tuin.

Contact

Locatie Nijkerk
Adres Luxoolseweg 1 Nijkerk
Telefoon 0332451756
Website https://nijkerk-hoevelaken.op-shop.nl/1208/groeibloei-lezing-the-dutch-wave/13-02-2020

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login