Flitstriatlon

Van: woensdag 13 juni om 18:30

Woensdagavond 13 juni klinkt het startschot voor de 23e AVN Flitstriatlon. Deze jaarlijks terugkerende Nijkerkse sprint triatlon is een geliefde wedstrijd onder veel Nijkerkse sporters en landelijke triatleten.

Aan de start verschijnen 300 individuele deelnemers en 20 teams die ieder een toptijd proberen neer te zetten. De wedstrijd is voor publiek goed te volgen. Vanaf de Zeedijk en het Arkemheensepad kun je alle drie de onderdelen goed zien. Daarnaast zijn het fiets- en loopparcours erg aantrekkelijk voor publiek omdat deze uit meerdere rondes bestaan. Hierdoor zijn de deelnemers goed te volgen en aan te moedigen. Overigens is het parcours geheel autovrij. Dit betekent dat publiek het evenement alleen kan bereiken via de Berencamperweg.

De AVN Flitstriatlon staat vooral bekend om zijn unieke tijdritkarakter waarbij de deelnemers om de 10 seconden van start gaan. Hierdoor blijft het voor de deelnemers en publiek tot het laatst spannend wie de winnaar is. Alle deelnemers doen hun uiterste best om de snelste tijd neer te zetten. De deelnemers starten met het zwemonderdeel van 500 meter vanaf de steiger naast de Arkersluis.  Hierna volgt een snelle wissel in de wisselzone naast de sluis waarna er 20 km gefietst wordt in 3 rondes. De fietsroute loopt over de Zeedijk, links de Arkerweg op, kruising linksaf naar Nekkeveld gevolgd door Watergoorweg. Na het viaduct linksaf het fietspad Junckerpad over de Arkersluisweg langs de Arkervaart terug naar de Arkersluis.Hierna is er weer een wissel in de wisselzone, waarna er 5 km moet worden hardgelopen over een heen en weer parcours op het Arkemheense pad.

18.30 start teams Lighthouse Sportfoundation
18.45 start teams Estafette serie
19.00 start individuele deelnemers

Locatie Buitengebied