Filmcafé Documentaire Extremis

Van: woensdag 21 november om 19:30

Woensdag 21 november zullen wij in samenwerking met Vorming en Toerusting stil staan bij het thema medische ethiek. Dit doen wij door de documentaires ‘Extremis’ en ‘de laatste wens van Moek’ te laten zien. Na afloop is er gelegenheid na te praten o.l.v Ethica Jantine Dijkstra.

Documentaire Extremis

Documentaire over het werk op een intensive care waar zich ieder moment van de dag de strijd tussen leven en dood afspeelt. Hartverscheurende emoties rond de beslissingen over leven en dood als doktoren, patenten en families voor onmogelijke keuzes staan.

De laatste wens van Moek

In deze documentaire onthult Albert Heringa dat hij zijn 99-jarige stiefmoeder, die haar leven voltooid vond, hulp bij zelfdoding gaf. Hij pleegde hiermee een strafbaar feit en is daarvoor door het OM vervolgd (24 minuten, Regie Nan Roosens, 2010).

Kaartverkoop:
Kosten: € 7,00 incl. 1 kopje koffie/thee
Tickets zijn hier te bestellen of te koop bij de bibliotheek in Nijkerk/Hoevelaken.

Locatie Hoevelaken
Adres Sportweg 25 Hoevelaken