Film en lezing: Veearts Maaike

Van: donderdag 12 maart om 19:30

Deze film geeft een unieke inkijk in en realistisch beeld van het echte boerenleven!

Veearts Maaike is een aantal jaren gevolgd door de camera in haar dagelijkse werk bij boeren in het Noorden van ons land. Een confronterende en zeer actuele documentaire die echter geen pleidooi vóór of tegen veehouderij is, evenmin voor wel of geen vlees eten. Noord-Groningen. Veearts Maaike raast van melkveehouder naar melkveehouder. Naast moeilijke bevallingen bij koeien probeert ze het overmatig antibioticagebruik terug te dringen.

Deze film schetst een beeld van de werkelijkheid en is een schreeuw om begrip voor de benarde positie waarin boeren zich bevinden. De milieu-eisen, fluctuerende prijzen en negatieve berichtgeving gaan Veearts Maaike zozeer aan het hart dat ze in haar vrije uren krachtig optreedt als Europees vertegenwoordiger van de World Vetenairy Association. De regie is in handen van Jan Musch en Tijs Tinbergen (o.a. Rotvos).

Met een inleiding van een van de dierenartsen van dierenartspraktijk Nijkerk-Wellensiek

LocatieNijkerkerveen
AdresVan Noortstraat 36 Nijkerkerveen
Websitehttps://nijkerk-hoevelaken.op-shop.nl/1141/film-en-lezing-veearts-maaike/12-03-2020