Fiepbus

Van: zaterdag 07 september om 11:00
Tot: zaterdag 07 september om 17:00

In samenwerking tussen de Bibliotheek Nijkerk en de organisatie van de Nijkerkse Sleepbootdagen komt de Fiepbus naar Nijkerk.

Deze vrolijk gedecoreerde dubbeldekkerbus is 9,5 mtr. lang en meer dan 3,5 mtr. hoog. Op de benedenverdieping van de bus kunnen kinderen in een doolhof op avontuur in de wereld van illustratrice Fiep Westendorp. Ze vinden er allerlei spelletjes en bekende Fiepkarakters. Op de bovenverdieping kunnen kinderen en begeleiders op de bankjes plaatsnemen om daar spelletjes te doen, te knutselen en nog veel meer.

Fiep Westendorp heeft vele duizenden illustraties gemaakt zoals ondermeer Jip en Janneke voor Annie M.G. Schmidt. Het grootste deel van de illustraties is tijdens de afgelopen jaren gerestaureerd en gedigitaliseerd. De originele werken zijn nu en dan te bewonderen tijdens tentoonstellingen in binnen- en buitenland. De illustraties zijn vooral bekend van de boeken, maar verschijnen ook op de televisie, in theater en bioscoop.

LocatieNijkerk
AdresHavenstraat, 53 Nijkerk