Expo 75 jaar bevrijding van Nijkerk

Van: dinsdag 07 april om 00:00
Tot: vrijdag 31 juli om 00:00

Expositie 75 jaar bevrijding van Nijkerk

Tot mei 2020 is de Expositie ‘75 jaar bevrijding van Nijkerk’ te bezoeken in Museum Nijkerk, Venestraat 16. Openingstijden: di-vr van 13.30 – 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 – 16.00 uur.

In de expositie krijgen drie onderwerpen een plek:

• De gevolgen in Nijkerk van de (gedeeltelijk) mislukte operatie Market Garden, met films uit het project Erfgoed van de Oorlog uit 2010.
  • De bevrijding, met o.a. de film van mej. Schueler en voorwerpen uit de bevrijdingstijd.
  • De Nijkerkse Joodse geschiedenis, in beeld gebracht met documenten en films die de afgelopen jaren zijn gemaakt.

De tijdelijke expositie gaat vergezeld van een uitgebreid randprogramma. Zo worden de wandeltrajecten van het Westerborkpad tussen Nijkerk en Harderwijk aangeboden onder begeleiding van deskundige gidsen. Museum Nijkerk werkt hiervoor samen met het Puttens Historisch Genootschap, Museum Het Pakhuis Ermelo en de historische vereniging Herderewich. Samen met de bibliotheek wordt het programma van het filmcafé ingevuld, het museum levert content en inleidingen, de filmvoorstellingen zijn in de bibliotheek (18 en 25 maart). En er komen lezingen. Zo zal Evert de Graaf tijdens de voorjaarslezing in De Schakel (maandagavond 6 april 2020) vertellen over het verzet in Nijkerk, en inzoomen op nieuwe informatie over de aanslag bij de Oldenallerbrug. Anton van Renssen zal donderdagavond 6 februari in Museum Nijkerk spreken over burgemeesters in oorlogstijd.

Meer informatie is te vinden op www.museumnijkerk.nl.

Locatie Nijkerk Centrum
Adres Venestraat 16 3861 BX Nijkerk