Expositie ‘Van de wieg tot het graf’

Datum en tijd

Van: woensdag 09 juni om 00:00
Tot: zaterdag 11 september om 00:00

Beschrijving

Expositie ‘Van de wieg tot het graf’ in Museum Nijkerk

In Museum Nijkerk, Venestraat 16, is een expositie ingericht over belangrijke momenten in het leven van mensen, ‘Van de wieg tot het graf’. De geboorte van een kind, doop, verloving, huwelijk of overlijden van een dierbare zijn gebeurtenissen die ons binden. We vieren met elkaar feest of delen in elkaars verdriet. De collectie van Museum Nijkerk biedt een rijke verzameling aan historische voorwerpen, foto’s en verhalen die deze levensmomenten uit het verleden uitbeelden, zoals doopjurken, een trouwkostuum en uitvaartjassen van begrafenisondernemers. De Nijkerkse kunstenares Linda Verkaaik stelde kunstvoorwerpen in bruikleen ter beschikking die het thema verdrinking op een bijzondere wijze uitbeelden.

Omdat er vanwege corona geen normale opening kon plaatsvinden, heeft Ely Hackmann voor Museum Nijkerk een filmpje gemaakt waarin wethouder Nadya Aboyaakoub, kunstenares Linda Verkaaik en vrijwilliger Theo Slijkerman iets vertellen over de expositie. U kunt hier de film zien.

U kunt Museum Nijkerk weer vrij bezoeken. U mag een reservering maken (zie www.museumnijkerk.nl/bezoekersinformatie), maar dit is niet meer verplicht. U hoeft geen mondkapje te dragen, maar het mag uiteraard wel.

Een bezoek is mogelijk op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 – 16.30 uur en zaterdag van 13.00 – 16.00 uur. Er kunnen maximaal 16 bezoekers tegelijk in het museum zijn.

We blijven wel voorzichtig. De al bestaande maatregelen worden gehandhaafd om zowel vrijwilligers als bezoekers een veilige omgeving te bieden. Zo geldt het voorschrift om anderhalve meter afstand te houden, eenrichtingsverkeer en staat op elke verdieping ontsmettingsgel gereed.
Heeft u verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging, koorts en/of benauwdheid? Dan vragen wij u pas te komen als u weer beter bent.

Contact

Locatie Nijkerk Centrum
Adres Venestraat 16 3861 BX Nijkerk
Telefoon 332457005
Email [email protected]
Website http://www.museumnijkerk.nl/

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2021 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login