Expositie ‘Van de wieg tot het graf’

Van: woensdag 03 maart om 00:00
Tot: zaterdag 11 september om 00:00

Expositie ‘Van de wieg tot het graf’ in Museum Nijkerk

In Museum Nijkerk, Venestraat 16, is een expositie ingericht over belangrijke momenten in het leven van mensen, ‘Van de wieg tot het graf’. De geboorte van een kind, doop, verloving, huwelijk of overlijden van een dierbare zijn gebeurtenissen die ons binden. We vieren met elkaar feest of delen in elkaars verdriet. De collectie van Museum Nijkerk biedt een rijke verzameling aan historische voorwerpen, foto’s en verhalen die deze levensmomenten uit het verleden uitbeelden, zoals doopjurken, een trouwkostuum en uitvaartjassen van begrafenisondernemers. De Nijkerkse kunstenares Linda Verkaaik stelde kunstvoorwerpen in bruikleen ter beschikking die het thema verdrinking op een bijzondere wijze uitbeelden.

Omdat er vanwege corona geen normale opening kon plaatsvinden, heeft Ely Hackmann voor Museum Nijkerk een filmpje gemaakt waarin wethouder Nadya Aboyaakoub, kunstenares Linda Verkaaik en vrijwilliger Theo Slijkerman iets vertellen over de expositie. U kunt hier de film zien.

Het museum is nu gesloten t/m 15 maart 2021. Reserveren kan vanaf dat moment weer. Waarschijnlijk is het museum dan open op dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.30 – 16.30 uur en zaterdag van 13.00 – 16.00 uur.

Locatie Nijkerk Centrum
Adres Venestraat 16 3861 BX Nijkerk
Telefoon 332457005
Email [email protected]