Expositie ‘Foto’s van Suijk’

Van: donderdag 07 oktober om 00:00
Tot: zaterdag 16 april om 00:00

Expositie ‘De foto’s van Suijk’ (oktober 2021 t/m 16 april 2022)

In de tijdelijke expositie ‘De foto’s van Suijk’ in Museum Nijkerk is het fotojournalistieke werk van fotograaf Suijk te zien. Gerrit Suijk nam in 1950 in Nijkerk de zaak van fotograaf Kappen over. Naast talloze portretten in de studio ging hij vaak op pad voor de Nijkerksche Courant en later voor ‘De Stad Nijkerk’, als er iets gebeurde dat vroeg om vastlegging op foto.
In de expositie is een selectie van 350 foto’s te zien uit de loopbaan van Gerrit Suijk en van zijn schoonzoon Jan van de Bunt, die samen met dochter Anja de zaak overnam. Aan de hand van foto’s van ontwikkelingen in de binnenstad, de bouw van de uitbreidingswijken, aanpassingen voor het toenemende verkeer en van de bedrijven en industrie, krijgt de bezoeker een beeld van de ontwikkeling van Nijkerk van de jaren ’50 tot de jaren ’90. Gerrit Suijk maakte niet alleen foto’s, maar filmde ook af en toe. Zo maakte hij memorabele beelden van de bouw van de Oranjebuurt, de aanleg van de verbinding van het Van Reenenpark met de Stationsweg, de asfaltering van het Vetkamp en de sloop van panden voor de verbreding van de Oosterstraat. De films zijn onderdeel van de expositie, zie ook www.museumnijkerk.nl.

Locatie Nijkerk Centrum
Adres Venestraat 16 3861 BX Nijkerk
Telefoon 332457005
Email [email protected]