excursie mossen kijken

Van: zaterdag 16 maart om 13:30

Mossen zijn groene plantjes zonder wortels die zich vermenigvuldigen middels sporen. In maart, wanneer gewone planten net beginnen te groeien, zijn mossen al druk bezig met de aanmaak van sporen voor de voortplanting.
Juist dan, en wanneer de vochtigheid nog groot is, zijn mossen op zijn mooist. Door de loep kijkend gaat er een andere wereld voor u open. Elk ander stukje natuur kent zijn eigen specifieke mossen.

De bij iedereen toch wel bekende Leendert de Boer zal u op enthousiaste wijze van alles over mossen leren.

Ook bij regen gaat de excursie door, want dan zijn de mossen op zijn mooist.
U wordt geadviseerd laarzen aan te trekken.

Wanneer? Zaterdag 16 maart 2019 van 13.30 tot 17.00 uur.
Waar? We gaan een aantal interessante biotopen bezoeken in de omgeving van Nijkerk.
Voor wie? Voor jong en oud die zich willen verdiepen in de verscheidenheid en bijzondere
levenswijze van mossen.
Kosten? De excursie is gratis.
Verzamelplek? Station Nijkerk.

Aanmelden? Via [email protected] onder vermelding van naam en tel.nr.

LocatieBuitengebied
Telefoon650743818