Evensong door ‘Oriolus’ o.l.v. André van Vliet

Datum en tijd

Van: zaterdag 13 oktober om 16:00

Beschrijving

Het projectkoor Oriolus verzorgd zaterdagmiddag 13 oktober de zaterdagmiddagmuziek met een Evensong. Een Evensong  is de naam van een kerkdienst in de late middag of avond waarbij het grootste deel van de dienst gezongen wordt. Zij zullen dit doen door alle elementen van een dienst zingend ten gehore te brengen.

Het koor staat onder leiding van André van Vliet en word begeleid op het orgel door Harm Hoeve. De teksten zullen voorgedragen worden door Okke van Dijk.

André van Vliet is een veelzijdig musicus. Hij geeft veel orgelconcerten in Nederland en in het buitenland. Op koorconcerten en tijdens zangavonden is André een graag geziene begeleider op zowel orgel als vleugel. Zodoende reist hij wekelijks het land door als begeleider van koren of als solist.

In combinatie met andere vocalisten en instrumentalisten verzorgd André zeer veel optredens. Eén van de bekende optredens is de combinatie orgel/ vleugel, waarin André samen met Jan Lenselink een zeer verrassend en vernieuwend programma brengt.

Harm Hoeve ging na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle naar het conservatorium ook in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en behaalde de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft hij piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Harm lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem. Op 24-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival.

Als kerkorganist is Harm Hoeve verbonden aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Rouveen. Hij geeft concerten door het hele land en in het buitenland o.a. in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk.

Regelmatig begeleidt hij koren en solisten bij concerten en cd-opnames. Orgel- en pianolessen geeft hij in een eigen lespraktijk.

Het concert begint om 16.00 uur. Kerk open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs € 8,00 incl. een consumptie. Tot en met 14 jaar toegang gratis.

Na afloop van het concert is er koffie, thee of een frisdrankje.

Het volgende concert is op zaterdag 10 november en word verzorgd door Jan Jansen (orgel en vleugel) en Maarten Jansen (cello).

Contact

Locatie Nijkerk
Adres Dominee Kuypersstraat 2 Nijkerk
Email [email protected]

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2018 All rights reserved | Webdesign Perron18 Nijkerk Privacybeleid | Sitemap | Login