Eigen beiaardier laat zich horen

Datum en tijd

Van: dinsdag 11 augustus om 20:00
Tot: dinsdag 11 augustus om 21:00

Beschrijving

De vijfde bespeling van de beiaard in de serie zomeravondconcerten van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging wordt verzorgd door Boudewijn Zwart, één van onze stadsbeiaardiers.

Zijn programma kun je Europees noemen. Hij begint dichtbij huis met werk van Van Noordt, een 17e-eeuwse landgenoot. Dit is de tijd van de barok, waarin levendige, bewegelijke muziek werd geschreven. Een voor beiaard bewerkte clavecimbelsonate laat Boudewijn ons horen.

Voor muziek uit de romantiek neemt hij ons mee naar Oostenrijk, met een voor carillon bewerkte sonate, die  Franz Schubert voor piano schreef. Het is een virtuoos en vooral ook melodieus werk, wat echt bij deze Franz hoort.

Daarna klinkt een stuk dat gebaseerd is op een thema in de bas [lage tonen] met variaties die daar bovenuit klinken, een zgn. passaglia. Het is voor beiaard geschreven door Jos Lerinckx, een in Duitsland geboren Belg.

De Franse Leo Delibes schreef o.m. het ballet Copélia. Daaruit klinken Mazurka – la Paix [vrede] en een feestdans. Ook Italië wordt aangedaan met een paar delen uit opera Lucia di Lammermoor van Donizetti. Met een improvisatie van de concertgever keren we terug op vaderlandse bodem.

De luisterplaats bij FIER architecten, Nieuwstraat 9 zal weer geopend zijn, tenzij het weer niet meewerkt.

Na afloop wordt de beiaardier onder aan de toren getrakteerd op applaus door de luisteraars.

 

Contact

Locatie Nijkerk Centrum
Adres Wouter Blomstraat 2 Nijkerkerveen
Telefoon 0649894733
Email [email protected]
Website https://nijkv.nl

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login