Eierfestival in de polder Arkemheen

Van: maandag 22 april om 00:00
Tot: maandag 22 april om 16:00

Op maandag 22 april staat het stoomgemaal Hertog Reijnout en het bezoekerscentrum Arkemheen in het teken van eieren: de Tweede Paaseimaaldag. Het stoomgemaal is weer voor de eerste keer in het seizoen onder stoom en overal zijn eieren.

Een kijkje bij het stoomgemaal in bedrijf biedt een unieke aanblik op Europa’s enige werkende gemaal met buitenschepraderen. De machinist, stoker en andere vrijwilligers die het oude stoomgemaal (1883) draaiende houden, vertellen de bezoekers graag over de geschiedenis en werking ervan. Stoom is nog steeds in.
Bij mooi weer vaart Jans stoombootje de Wiel op en neer. Een echte belevenis.

In het bezoekerscentrum zijn er speciale gratis activiteiten in verband met het Paasfeest. Het thema is: Een ei hoort erbij! Van welke vogel is dit ei? Doe de Eiquiz en/of de speurtocht naar verstopte eieren. Men kan eieren verven, kipjes vouwen en er wordt geschminkt in de paassfeer (vanaf 13 uur).
Wie weet wordt het wereldrecordpaaseieren verven wel verbroken?

In de polder Arkemheen zijn de grutto, kievit, scholekster, tureluur en ander vogels ook druk met eieren bezig.

Op de zolder zijn werken te bezichtigen van deelnemers van Boogh in Amersfoort; een plek waar mensen met een niet aangeboren afwijking een dagbesteding hebben.
‘VEERkracht

LocatieBuitengebied