Eierfestijn in polder Arkemheen

Datum en tijd

Van: maandag 10 april om 11:00
Tot: maandag 10 april om 12:00

Beschrijving

Op maandag 10 april, Tweede Paasdadg staat het stoomgemaal Hertog Reijnout en het bezoekerscentrum Arkemheen in het teken van eieren: de Tweede Paaseimaaldag. Het stoomgemaal is weer voor de eerste keer in het seizoen onder stoom en overal zijn er eieren.

Een kijkje bij het stoomgemaal in bedrijf biedt een unieke aanblik op Europa’s enige werkende gemaal met buitenschepraderen. Tijdens de winterslaap zijn de schepraderen vernieuwd. Het loop allemaal weer gesmeerd.

De machinist, stoker en andere vrijwilligers die het oude stoomgemaal (1883) draaiende houden, vertellen de bezoekers graag over de geschiedenis en werking ervan. Stoom is nog steeds in.

In het bezoekerscentrum zijn er speciale gratis activiteiten in verband met het Paasfeest. Het thema is: Een ei hoort erbij! Van welke vogel is dit ei? Doe de Eiquiz en/of de speurtocht naar verstopte eieren. Men kan eieren verven, kipjes vouwen en nog veel meer.

Wie weet wordt het wereldrecordpaaseieren verven wel verbroken?

In de polder Arkemheen zijn de grutto, kievit, scholekster, tureluur en ander vogels ook druk met eieren bezig.

Op de zolder zijn foto’s te bewonderen van de jonge natuurfotograaf Rick van der Kraats, ‘Grenzeloos leven’. Met zijn foto’s heeft hij al diverse prijzen gewonnen

Tijdens de maaldag is de toegangsprijs 4,00 euro voor volwassenen en 2,00 euro

voor kinderen.

Contact

Locatie Buitengebied
Adres Zeedijk 6 Nijkerk
Telefoon 0623196934
Email [email protected]
Website htpps://www.stoomgemaal-arkemheen.nl

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login