Een uitje in de polder!

Van: zaterdag 27 augustus om 11:00
Tot: zaterdag 27 augustus om 16:00

Nog een beetje vakantie bij stoomgemaal Arkemheen in Nijkerk

Vakantiegangers en niet-vakantiegangers kom zaterdag 27 augustus naar de maaldag van het stoomgemaal Arkemheen. Hier valt van alles te beleven voor jong en oud. Het oude gemaal (1882) is onder stoom, dus de stoommachine kan in werking bewonderd worden. De stoker, machinist en aanwezige vrijwilligers kunnen honderduit vertellen over hoe vroeger en nu het water in de polder beheerst wordt. Cultuurhistorie ten top!

Misschien vaart het stoombootje de Orion de Wiel op en neer.

Voor de kinderen is er een weer-naar-schoolspeurtocht.

Ook de natuurliefhebbers komen aan hun trekken. Het is schitterend en kleurig in de polder met vogels en vooral ook vlinders.

Op de zolder is er een expositie met schilderijen van Tera van Dijkhuizen. Vandaar heb je ook een schitterend uitzicht over het Nijkerkernauw.

Iedereen is meer dan welkom!

Kom 27 augustus op stoom in de mooie polder Arkemheen!

Zaterdag 27 augustus van 11-16 uur, Zeedijk 6, Nijkerk. Info: www.stoomgemaal-arkemheen.nl. Entree: volwassenen 4,00 euro, kinderen t/m 14 jaar 2,00 euro.

Locatie Buitengebied
Adres Zeedijk 6 Nijkerk
Telefoon 0623196934
Email [email protected]