Een beestenboel tijdens de zaterdagmiddagmuziek in De Fontein

Datum en tijd

Van: zaterdag 08 oktober om 16:00

Beschrijving

Op zaterdagmiddag 8 oktober is het thema ‘beestenboel na dierendag’. Dick Sanderman bespeelt dan het orgel en Gerjanne van der Stouw bespeelt de blokfluit en fagot. Zij zullen alles uit de instrumenten halen om er een ware beestenboel van te maken.

Sanderman is stadsorganist in Rijssen en docent aan een muziekschool. Maar ook componist. Zijn spel en werk is tevens in het buitenland bekend. Van der Stouw (28 jaar), zijn plaatsgenote, heeft haar opleiding bij ArtEZ conservatorium gevolgd. Zij is blokfluitiste en muziektherapeute. Beiden verdienen hun boterham in de muzieksector. Samen spelen ze composities van Bach en zijn tijdgenoten en heden daagse componisten zoals Dick Sanderman, Denis Bedard en Andreas Willscher. Johann Sebastian Bach componeerde veel barokmuziek voor het orgel. En… bovenal geschikt om er in een kerk van te genieten. Beiden treden samen meermaals op.

Van der Stouw startte ooit als leerling op de muziekschool bij Sanderman. Hier maakte ze kennis met de blokfluit. “In de composities van Bach vind je muziek voor orgel en blokfluit”, legt Van der Stouw uit. “In de twintigste eeuw zijn er ook weer muziekstukken voor de blokfluit geschreven. In de negentiende eeuw ontbreekt dit”, benadrukt de fluitiste en muziekdocente.

Het concert in De Fontein aan de ds Kuypersstraat 2 begint om 16.00uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur.
De toegangsprijs € 8,00. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

Contact

Locatie Nijkerk
Adres Dominee Kuypersstraat 2 Nijkerk
Email [email protected]

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login