Digitale Groei & Bloei lezing “Plaagdieren in de tuin; van vertrappen naar vertroetelen” door Suze Peters

Datum en tijd

Van: donderdag 28 januari om 19:15
Tot: donderdag 28 januari om 20:15

Beschrijving

Onze eerste geplande lezing dit jaar kan door de huidige coronamaatregelen natuurlijk niet door gaan. Wij laten ons niet zo snel uit het veld slaan en bieden deze lezing digitaal aan. We hopen dat u deze leerzame lezing ook met plezier zult bezoeken.

De kranten staan vol over hoe slecht het gaat met de natuur en de biodiversiteit. Dus als je geen chemisch poeder of verdelgende spray meer wilt gebruiken om onkruid en plaagdieren te bestrijden; wat dan wel? Hoe tuinier je zonder gif?

Suze Peters schreef er een boek over; Het Plaagdierboek (www.suzepeters.nl,
https://www.facebook.com/Onkruidboek/). Een leerzame en praktische gids met alle ‘lastige tuinbeestjes’ in de hoofdrol, zoals bladluizen, mieren, slakken, wespen, rupsen, mollen en ratten. Waarom zijn ze er en wat zeggen ze over je tuin? Door hun rol in de tuin beter te begrijpen, merk je hoe nuttig en functioneel deze plaagdieren eigenlijk zijn. Ze zijn allemaal onderdeel van het grote ‘tuinweb’.

Suze Peters zal aan de hand van de bladluis uit de doeken doen hoe dit web werkt. En hoe je ermee aan de slag kunt in je eigen tuin. Na deze avond ga je anders naar plaagdieren kijken. Je leert ze kennen en begrijpen, zodat je meer tolerantie voor ze zult hebben. En ga je vanzelf minder vertrappen en meer vertroetelen.

Geef u op voor het bijwonen van de digitale presentatie door het sturen van een email met als onderwerp ZOOM naar [email protected] U ontvangt van ons dan de instructies hoe u mee kunt doen. Iedereen die een PC met microfoon, laptop, tablet of smartphone met internetverbinding heeft, kan meedoen. Wie wil, bieden we ook hulp en de mogelijkheid om vooraf te oefenen.
Op 28 januari om 19.15 uur begint de digitale “inloop” . Om 19.30 begint Suze Peters met de lezing. De lezing duurt ca. 30 minuten. Er is ook ca. 15 minuten gelegenheid om vragen te stellen.
We hopen op een grote belangstelling!

Contact

Locatie Buitengebied
Adres Amersfoortseweg 43 Nijkerkerveen
Telefoon 0626348785
Email [email protected]
Website https://nijkerk.groei.nl/home/

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login