De ster van Bethlehem feiten en fictie

Van: maandag 09 januari om 19:30
Tot: maandag 09 januari om 21:30

Als we Kerstmis vieren dan hoort daar de ster van Bethlehem bij. Vaak wordt die afgebeeld als een komeet of staartster. Maar was het dat wel? Hoe komen we eigenlijk aan het verhaal van die ster?

Prof. Dr. Henny Lamers zal uitleggen hoe we aan het verhaal van de ster van Bethlehem komen. Hoe duizend jaar later een Italiaanse schilder hem voor het eerst als een komeet afbeeldde. Was de ster die Mattheus beschrijft misschien een samenstand van de heldere planeten die voor astrologen een bijzondere betekenis kan hebben gehad?

Waarom dan de “geboorte van een koning”? Zo ja, dan kunnen we precies terugrekenen wanneer dat geweest moet zijn. Dan ontdekken we dat het niet in het jaar 0 of 1 geweest kan zijn, maar 4 of 6 jaar eerder, toen Herodus nog leefde. Zo kunnen we het echte geboortejaar van Jesus bepalen.

Aanmelden wordt gewaardeerd. Dit kan via www.lerenisvun.nl
Prijs € 8,50 p.p.

Locatie Nijkerk
Adres Frieswijkstraat 99 Nijkerk