Boekenweek 2023: Lezing door auteur Anne Eekhout

Datum en tijd

Van: donderdag 16 maart om 19:30
Tot: donderdag 16 maart om 21:30

Beschrijving

Met het Boekenweek thema Ik ben alles vieren we van 11 t/m 19 maart de pluriformiteit van onze identiteit. Want juist een boek stelt ons in staat onszelf en anderen beter te leren kennen.

Anne Eekhout vertelt over Mary Shelley
Mary Shelley verblijft op haar veertiende bij een familie in Schotland, waar een innige vriendschap ontstaat met Isabella Baxter. Samen dwalen ze in het gebied dat al eeuwen verhalen herbergt over monsters en geesten, en op een dag stuiten ze diep in het bos op een man die geen man is. De ledematen log en lelijk, een hoofd dat noch menselijk, noch dierlijk is.

Vier jaar later brengt Mary met haar geliefde Percy Shelley een bezoek aan haar vrienden John Polidori en Lord Byron, bij het Meer van Genève. ’s Avonds bij het haardvuur vertellen ze elkaar verhalen. Een flintertje herinnering brengt haar terug naar haar tijd met Isabella in Schotland, en ook naar David Booth, een zeer intelligente, charismatische, maar tegelijk ook griezelige man, die een grote interesse in Mary en Isabella ontwikkelde. Dan dient ook het monster uit het bos zich weer aan, en vanuit die gedachte ontstaat haar verhaal over het monster van Frankenstein.

Mary is een ode aan de verbeelding, een verhaal over creëren, over de onlosmakelijke band tussen fantasie en werkelijkheid. En evenals Mary Shelley toont Anne Eekhout de kracht van een vrouw wanneer die iets ter wereld brengt wat niemand voor mogelijk had gehouden.

De vertaalrechten zijn nu verkocht aan 13 landen. Mary is gepitcht bij Books at Berlinale, en is daarmee uitverkoren uit vele ingestuurde boeken uit de hele wereld.

Deze avond wordt georganiseerd door de VUN, Bibliotheek Nijkerk en Boekhandel Roodbeen.

Contact

Locatie Nijkerk
Adres Frieswijkstraat 99 Nijkerk
Telefoon 0622372119
Email [email protected]
Website https://www.vu-nijkerk.nl/lezingen-2/literatuur-thema-boekenweek-16-maart-2023.html

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login