Bevrijdingsdagwandeling op Heerlijkheid Stoutenburg

Datum en tijd

Van: zondag 05 mei om 14:00
Tot: zondag 05 mei om 16:00

Beschrijving

Stoutenburg 1940-1945
Op Bevrijdingsdag vieren we dat we bevrijd werden van de Duitse bezetting, een bezetting die niet geruisloos aan Stoutenburg voorbij is getrokken. Verre van dat!
Zondag 5 mei 2019 vertellen de gidsen van het Utrechts Landschap over de voorposten Stoutenburg, onderdeel van de Grebbelinie. Stoutenburg was een belangrijke schakel in de landsverdediging. Er wordt zelfs beweerd dat het prachtige historische centrum van Amersfoort bewaard is gebleven door het heldhaftige optreden van de Nederlandse militairen bij Stoutenburg.
Dus loop mee met de Bevrijdingsdagwandeling op landgoed Stoutenburg. U zal door een gebied worden geleid waar het heeft gekrioeld van de soldaten, waar loopgraven hebben gelegen en waar soldaten tijdelijk zijn begraven op een mysterieuze begraafplaats.
We verzamelen vanaf 13.45 uur bij Informatiecentrum Koetshuis Stoutenburg, Stoutenburgerlaan 4, Stoutenburg (bij Leusden).
De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ca. twee uur. U hoeft zich niet aan te melden en deelname is gratis.
De wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Honden kunnen niet mee.
Genoeg te beleven dus , u bent van harte welkom. Heeft u vragen, dan kunt u ons per e-mail bereiken op koetshuisstoutenburg@gmail.com. Meer informatie over onze overige activiteiten vindt u op de website utrechtslandschap.nl/infocentra/ activiteiten-rond-stoutenburg

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2019 All rights reserved | Webdesign Perron18 Nijkerk Privacybeleid | Sitemap | Login