Bert Haanstra filmavond

Van: vrijdag 01 maart om 19:30

Woensdag 16 januari is er in de Kopperhof in Hoevelaken een filmavond met de werken van regisseur Bert Haanstra. Ronald van de Vate, die uitstekend bekend is met het Bert Haanstra oeuvre, verzorgt de inleiding van deze avond en vertelt eventuele anekdotes. De volgende drie films zullen worden vertoond:

Documentaire Glas, kleurenfilm 1958, 10 minuten
Glas is een absoluut meesterwerk waarmee Bert Haanstra de hele wereld veroverde. De Cineast wint er als eerste Nederlander in 1960 een Oscar mee! De voortreffelijke filmmuziek wordt uitgevoerd door het jazzkwintet Pim Jacobs.

Documentaire Zoo, 1962, 10 minuten
Zoo is een zwart wit documentaire opgenomen in Artis. Grappige observaties van mens en dier waarbij Bert Haanstra voor het eerst gebruik maakt van de verborgen camera. De geraffineerde montage waarin Haanstra uitblonk levert hem wereldwijd vele prijzen en navolging op.

Film De Fanfare, 83 minuten
Bert Haanstra’s filmklassieker Fanfare gaat over de plaatselijke fanfare die door een ruzie in twee groepen uiteenvalt. De Fanfare is een komisch drama met hilarische momenten, maar het is ook een schitterend portret van Giethoorn.

Kaartverkoop
Kosten: € 7,00 incl. 1 kopje koffie/thee
Tickets zijn online hier te bestellen of te koop bij de bibliotheek in Nijkerk/Hoevelaken.

De Kopperhof, Sportweg 25, Hoevelaken

LocatieHoevelaken