3e Zomeravond concert op beiaard

Van: dinsdag 13 juli om 20:00
Tot: dinsdag 13 juli om 21:00

Roel Smit, stadsbeiaardier in Doetinchem en Hengelo, strooit muziek uit over de stad Nijkerk. Hij beperkt zich tot muziek uit Engeland en Duitsland en geeft ook een eigen improvisatie ten beste. Hij begint met een speels stuk, een Voluntary van Stanley. De suite, die volgt, werd geschreven door  Händel. Het stuk is opgebouwd uit verschillende dansvormen. Van Bach speelt hij eerst  oefenmuziek uit de boekje dat de componist schreef voor Anna Magdalena. Speels en lieflijk is deze muziek. Roel eert Matthias Vanden Gheyn  in dit herdenkingsjaar in een improvisatie. Dit al spelend bedenken van muziek is een muzikaal avontuur. Een broer van deze Matthias goot de meeste klokken voor onze beiaard.  Dan komt Bach weer voorbij in een groter werk, de voor beiaard bewerkte vioolpartita. Tot besluit gaat de beiaardier weer de Noordzee over en eindigt met de bekende Air & Gavotte van Wesley.

De luisterplaats van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging, achter Nieuwstraat 9 is weer open. U bent daar hartelijk welkom. Aansluitend aan het concert is er weer gelegenheid om met een drankje en een nootje de beiaardier te ontmoeten bij de torenopgang. De 1,5 meter regel kan goed worden nageleefd.

Locatie Nijkerk Centrum
Adres Holkerstraat 1 Nijkerk
Telefoon 0649894733
Email [email protected]