6x lekker lunchen in Nijkerk!

6 juli 2020

Door: Laurie Vedder

De zomervakantie komt er weer aan, de avonden duren langer en de terrasjes zijn weer open! Het is dus tijd om gezellig met je vrienden, familie of buren een keer te lunchen en bij te praten in de zon op een terrasje. Alle lekkere opties kunnen een beetje keuzestress geven, dus hieronder staan (op willekeurige volgorde) mijn favoriete plekjes om lekker te lunchen. Van clubsandwiches tot salades, van soepen tot pokebowls: voor ieder wat wils!

1. Alberto’s Italian

Naast de heerlijke Italiaanse recepten, krijg je gelijk een familiegevoel als je hier binnenkomt. Uit de sfeer blijkt dat iedereen passie en enthousiasme voelt voor de Italiaanse keuken. Het familiegevoel krijg je vooral bij de authentieke wijnbar, waar je je ‘meal’ kan ‘sharen’. Ook buiten, met uitzicht op het Molenplein, is het enorm genieten met heerlijke plakken dik Italiaans brood. Mijn favoriete combi: Formaggio di capra en caprese.

lunchen bij Alberto's Nijkerk

2. Old Niekark

Bij Eetcafé Old Niekark op het Plein is het altijd gezellig. Binnen in het café kijk je je ogen uit door alle klokken, foto’s, bierdopjes en unieke meubels. Ook buiten kan je heerlijk zitten, eventueel onder de heaters, en genieten van het Plein. Leuk om te weten: al het brood wat Old Niekark gebruikt, wordt gebakken door de Nijkerkse Versbakkerij van Montfrans. Dat zorgt voor heerlijke broodjes, uitsmijters, burgers en xxl tosti’s!

3. Kade10

Op een unieke locatie (de oude chocoladefabriek van Nijkerk) aan de haven, ligt Kade10. Niet alleen een fantastische plek om te lunchen, maar ook om te vergaderen of dineren. Kade10 heeft ook een paar creatieve vegetarische opties, die echt de moeite waard zijn om te proberen. De broccoli soep is echt een van de lekkerste soepen die ik ooit gehad heb! Ook hebben ze heerlijke klassiekers op het menu staan en wordt er de dagelijkse jacht en vangst geserveerd.

Tijdelijk terras van Kade10 Nijkerk
4. De Vuurtoren

Ook in de buitengebieden van Nijkerk zijn er goede plekken om te lunchen. Aan het begin van de dijk, bij strand Hulckesteijn en het stoomgemaal, vind je brasserie De Vuurtoren. Wat ik zo leuk vind aan De Vuurtoren, is dat zij veel aandacht hebben voor duurzaamheid, gezondheid en milieu. Ze maken bijvoorbeeld gebruik van duurzame vis en streekproducten. Naast plate-gerechten, hebben ze ook heerlijke salades. De combinatie met de salade brie, een zonnetje en het strand zorgen voor een geslaagde zomerdag!

luchen in brasserie de vuurtoren nijkerk

5. Ei8ht

Vlak naast Old Niekark zit Ei8ht, nog een heerlijk restaurant aan het Plein. Het gezellige restaurant heeft een uitgebreid aanbod en veel vegetarische opties. Ook hier kan er binnen gegeten worden (vergeet de muur met quotes niet door te lezen!), maar ook buiten op het terras. Van Pokebowls met zalm en avocado tot de Ouwe Geit Club met frambozenmayo, tomaat en geitenkaas, van de New Yorker Burger tot de overheerlijke Oer Friet. Mocht je ondertussen fan zijn: afhalen voor diner kan hier ook nog steeds.

6. Postkamer

Aan de Kleterstraat in Nijkerk is de Postkamer te vinden: een sfeervol Grand Café in het voormalige postkantoor. Hier werken gemotiveerde mensen die bij hun werk ondersteuning krijgen van zorgorganisatie Careander. Er is van alles te bestellen op de overzichtelijke menukaart. Alle gerechten hebben een typische naam zoals de Postduif (boerensandwich met kaas, pesto, tomaatjes, eitje en chips) en de Enveloppe (ciabatta met sla, kip, ui, ananas en tomaat). Het is hier altijd gezellig en vraag gerust de werknemers voor de allerlekkerste tips!

Ik hoop je een beetje enthousiast gemaakt te hebben voor een lekkere lunch in Nijkerk! Houd deze blog in de gaten voor nog veel meer leuke tips over Nijkerk of kijk naar ons overzicht met restaurants in Nijkerk