5 redenen waarom je Nijkerk moét bezoeken!

30 juli 2020

DOOR: KIMBERLY VAN KESTEREN

Nijkerk bezoeken is het hele jaar door een goed idee. Of het nu zomer is of winter, in het gezellige Nijkerk valt er altijd iets leuks te ontdekken. Lees dit artikel voor 5 aanraders, dus 5 redenen waarom je Nijkerk moet bezoeken!

1. Rust en groen

Nijkerk is echt een uitkomst wanneer je op zoek bent naar rust en een groene omgeving. Hoewel Nijkerk een bruisend en gezellig centrum heeft, ben je zo in een rustige omgeving. Nijkerk ligt aan de rand van de Veluwe en staat dus mede bekend om het mooie natuurgebied. Wandel bijvoorbeeld eens over de bekende Klompenpaden, of ga vogels spotten in polder Arkemheen.

Nijkerk aan het water

2. Work hard, so you can shop harder!

Shoppen mag niet ontbreken tijdens een dagje uit, toch? In het centrum van Nijkerk is er voor iedereen wat leuks te vinden. Loop bijvoorbeeld eens over het Singel. Hier vind je onder andere drogisterijen, kledingwinkels, een boekhandel en interieurwinkels. Als je vanaf het Plein door het Singel loopt en je slaat af naar rechts, dan kom je bij uit bij de Oosterstraat en de Langestraat. Hier vind je ook kledingwinkels, speelgoedwinkels en meerdere elektronicazaken. Ook op het Plein zijn leuke winkels te vinden!

Lekker Niekarks dialect, Nijkerks

3. Hier staat ‘De Mooiste Toren van Nederland’

In 2012 is de witte toren van Nijkerk uitgeroepen tot ‘De Mooiste Toren van Nederland.’ Een bezoekje aan de toren is dus zeker een must tijdens een dagje Nijkerk. De toren is gebouwd in het jaar 1461 (!) en is 57 meter hoog.

Wil je Nijkerk eens van boven bekijken? In de zomermaanden juli en augustus, is er iedere donderdagavond de gelegenheid om de toren te beklimmen. Vanaf het hoogste punt heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.

4. De lekkerste terrasjes!

Even een bakje koffie in het zonnetje? Nijkerk heeft veel gezellige terrassen en kroegen om uit te kiezen. Zit je graag op een groot plein met verschillende terrassen? Dan moet je absoluut naar het Plein. De naam zegt het al; het is een groot plein waar verschillende terrassen samenkomen. Er is hier voor iedereen iets leuks en lekkers te vinden. Zit je liever wat rustiger? Dan is het Molenplein een geschikte locatie om even tot rust te komen met wat lekkers.

5. Last but not least, de gezellige mensen!

Of je nou een dag in Nijkerk bent geweest of in Nijkerk woont, een ding is zeker: Nijkerkers zijn gezellige en gastvrije mensen. Kom het zelf ontdekken en plan snel een dagje Nijkerk in. Bij VVV Informatiepunt LekkerNijkerk helpen ze je graag verder voor meer informatie!